Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2013

Στερεότυπα

 ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ
 ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ

Γυναίκα που κάνει πασαρέλα

Της κοπέλας της φωτογραφίας της ταιριάζει πολύ να είναι μοντέλο, γιατί είναι ψηλή, λεπτή, ξανιθιά, καλίγραμμη και πολύ όμορφη γυναίκα. Της πάει αυτή η δουλειά και την θαυμάζουν όλοι που βρίσκονται στο χώρο της επίδειξης.

Παπαδόπουλος Γιάννης

Άνδρας που παίζει ποδόσφαιρο

Στον άντρα ταιριάζει πιο πολύ το ποδόσφαιρο, γιατί είναι ανδρικό άθλημα. Ο άντρας έχει πιο πολλή δύναμη και πολλή αντοχή από μια γυναίκα. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει πάντα, γιατί και μια γυναίκα μπορεί να παίξει και δεν ισχύει τόσο το στερεότυπο ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα.

Τέρπκος Γιώργος
Γυναίκα που καπνίζει

Στη γυναίκα δεν ταιριάζει να καπνίζει, γιατί η γυναίκα έχει θηλυκότητα και το τσιγάρο χαλάει την εικόνα της. Στον άντρα ταιριάζει να καπνίζει πιο πολύ από ότι στη γυναίκα, γιατί είναι άντρας. Πολλές φορές όμως οι γυναίκες καπνίζουν πιο πολύ.

Λαζαρίδου Μαρία

Σε μια γυναίκα δεν ταιριάζει να καπνίζει, γιατί δεν είναι ωραία εικόνα.

Γκιόζης Μιχάλης

Άντρας που προσέχει τα παιδιά

Μέσα σε μια οικογένεια τα παιδιά έχουν ανάγκη και τον πατέρα τους και τη μητέρα τους. Και οι δυο γονείς μπορούν και πρέπει ν’ ασχολούνται εξίσου με τα παιδιά τους. Κύριο μέλημα της μητέρας είναι τα παιδιά της. Η καριέρα της και το νοικοκυριό της είναι σε δεύτερη μέρα. Εκτός του ότι πρέπει να φροντίσει για την υγιεινή και τη διατροφή των παιδιών της. Πρέπει να φροντίσει για την μελέτη τους και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.
Το ίδιο μέλημα για τα παιδιά έχει και ο πατέρας. Ασχολείται με τα παιδιά του τόσο στις δραστηριότητές τους όσο και στο παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχουν ώρες που ο πατέρας και η μητέρα ν’ αφιερώνουν για παιχνίδι, συζήτηση ή άλλες ασχολίες, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Οι συμβουλές του πατέρα και της μητέρας είναι εξίσου σημαντικές για τα παιδιά. Και οι δυο γονείς μπορούν ν’ ανταποκριθούν άριστα στις ανάγκες των παιδιών τους.

Κουτζιακουτζίδου Μυροφόρα

Γυναίκα που χορεύει τανγκό


Η κοπέλα αυτή ταιριάζει να χορεύει τανγκό, γιατί είναι ψηλή, καλίγραμμη και όμορφη. Ο χορός του τανγκό ταιριάζει σε γυναίκες.

Σουμιτάκος Χρήστος



Γυναίκες που διαδηλώνουν


Η δραστηριότητα αυτή ταιριάζει στο γυναικείο φύλο. Σήμερα οι γυναίκες ασκούν σχεδόν όλα τα επαγγέλματα, γι’ αυτό, όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη από το κράτος προς τους εργαζόμενους, αυτοί έχουν δικαίωμα να βγουν στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούν.

Γεωργιάδου Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: